EA FIFA 12

Ga naar beneden

EA FIFA 12

Bericht  domigees op zo mei 22, 2011 1:20 am

FIFA 12 Gameplay Impressie


Vandaag is de dag dat de embargo is verlopen en het tijd is voor nieuw nieuws over FIFA 12. De belangrijkste punten zijn al aangehaald door de belangrijke gamebladen. Zo praatte OXM over ‘the biggest change’ van FIFA 12. Dit is de zogenaamde Impact Engine. Het officiële Franse Playstation Magazine kwam ook met paar onthullende feiten. Zo worden de blessures verder uitgewerkt, wordt er ‘Pro Player Intelligence’ toegevoegd aan de game, wordt Personality+ verder uitgewerkt en zal de sfeer in stadions worden verhoogd. Stuk voor stuk punten die allemaal kloppen en wij kregen drie weken geleden al deze punten verder toegelicht.We behandelen vandaag vier nieuwe features van FIFA 12.

Tactical Defending
Precision Dribbeling
Impact Engine
Pro Player Intelligence

Tactical Defending
Allereerst werd er gepraat over het nieuwe Tactical Defending. Dit jaar wilde ze niet een evolutie bereiken, maar een revolutie. Verdedigen is niet langer het zogenaamde ‘button bashen’ en hopen dat je zo snel mogelijk de bal afpakt. Je moet nu twee handelingen uitvoeren voordat je de bal kan afpakken. Met één knop volg je de speler, met de andere voer de tackle uit. Dit betekent dat je veel meer moet gaan timen en het stuk realistischer wordt. Ook het verschil tussen goede en slechte verdedigers komt er zo een stuk beter uit. Waar het in FIFA 11 alleen maar gaat om aanvallen, aanvallen en nog is aanvallen en vervolgens een knop in drukken om te verdedigen is dat nu helemaal anders geworden. Je hebt nu ook veel meer mogelijkheden gehad om een verdediger uit te spelen ook omdat de verdediger zelf moet gaan timen wanneer hij de tackle wil inzetten.

Precision Dribbeling
Bij het Precision Dribbeling zijn ze vooral geïnspireerd door wat er op de echte Europese voetbalvelden gebeurd. Een goede speler raakt de bal dan misschien wel 5x in een klein tijdsbestek. Dit wilde de makers van FIFA 12 ook terug in de game. Het Precision Dribbeling is hier de uitkomst van geworden. Je kunt je nu zelfs door hele nauwe omgevingen manouveren en meerdere spelers uitspelen. Hierdoor heb je ook meer tijd om nieuwe kansen te creëren op het veld. Een andere toevoeging op het Precision Dribbeling is het dribbelen terwijl je aan het afschermen bent. Hierdoor win je tijd zodat de aanval kan doorgaan. Je aanval is nu dus niet gelijk over wanneer het even niet lukt.

Hoe goed je bent in spel hangt nu zeker veel af van hoe je deze nieuwe features beheerst.

Impact Engine
Eén van de grote veranderingen dit jaar is de toevoeging van de Impact Engine. Dit is een nieuw systeem voor het botsen tussen spelers. Tijdens de uitleg hiervan vielen waarschijnlijk heel wat monden open. Het ziet er vingerlikkend uit. Je kunt je vast de animaties van FIFA 11 herinneren. Spelers lopen op elkaar in en botsen op een rare manier. Dit komt omdat er bij FIFA 11 slechts focus wordt gelegd op één lichaamsdeel van de speler. Ook zag je regelmatig dat twee spelers in elkaar liepen. Natuurlijk niet mogelijk in de echte wereld. In FIFA 12 is dit drastisch veranderd. Bij een tackle zie je nu de meest fascinerende animaties op het beeld verschijnen. Er is nu geen focus op één lichaamsdeel, maar alle onderdelen van het lichaam worden uitgerekend en in een animatie gestopt. Er moet toegegeven worden dat er tijdens de uitleg door de ontwikkelaars wel duidelijke voorbeelden werden gegeven. Denk dus niet dat je continu spelers door je beeldscherm ziet vliegen. Het hoeft niet alleen in je nadeel te werken. Je kunt nu ook echt tackles ontwijken zonder dat je speler hierdoor gaat struikelen zoals in FIFA 11 het geval is. Ook schieten voordat een tackle binnenkomt is nu prima mogelijk.

Ook een feature die bij Impact Engine hoort zijn de blessures. Spelers kunnen zichzelf nu aan een blessure helpen. Als je speler geen energie meer heeft en zichzelf strekt voor een bal kan het voorkomen dat de speler zich overstrekt en een blessure op loopt. Hierdoor wordt het ook belangrijk om te beslissen welke spelers je laat spelen in een druk carrière programma. Weinig energie levert nu ook de risico op voor blessures. Ook het te vroeg opstellen van een net terugkomende speler kan er voor zorgen dat de blessure zich herhaalt. Beslissingen die je maakt in de carrière modus zijn nu dus heel belangrijk voor het verloop van het seizoen. Nog een nieuwe feature van deze Impact Engine is het eventjes vastpakken van een speler of het geven van een schouderduw. Hierdoor wordt het allemaal nog realistischer.

Pro Player Intelligence
De laatste nieuwe gameplay feature is Pro Player Intelligence. Je zult je vast Personality+ herinneren. Dit was bedoeld om spelers net zo te laten spelen als in het echt. Pro Player Intelligence is gemaakt om spelers een soort van bewustzijn te geven. Als je een wedstrijd van Tottenham Hotspur bekijkt zal je zien dat de spelers vaak proberen om de boomlange Crouch via een lange bal aan te spelen. Bij een andere speler zoals bijvoorbeeld een Villa zullen de zijn medespelers het op een andere manier proberen. Spelers zijn er zich dus bewust van wie hun medespelers zijn.

Een speler draait en heeft een blikveld waarin hij het spel kan overzien. Als een speler binnen het blikveld valt kan hij de bal aan die speler meegeven. Valt hij er buiten valt de speler niet op en zal de aanval in ieder geval niet via die speler worden voortgezet of pas worden voortgezet als je speler het overzicht weer heeft.

Als laatste wil ik jullie meegeven dat de features die hier besproken zijn gelden voor de Xbox 360, Playstation 3 en ook de PC. Het lijkt erop dat de PC-versie gelijk getrokken gaat worden aan de Xbox en Playstation versie. Hulde aan de ontwikkelaars om dit mogelijk te maken!
avatar
domigees
amateur
amateur

Aantal berichten : 295
Registratiedatum : 19-05-11
Leeftijd : 26
Woonplaats : Herzele

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: EA FIFA 12

Bericht  Sgtpepper op do aug 18, 2011 10:55 pm

Ben ik de enige die hier naar uit kijkt? Smile

Sgtpepper
noob
noob

Aantal berichten : 1
Registratiedatum : 16-08-11

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: EA FIFA 12

Bericht  dimply op vr aug 19, 2011 1:23 am

Sgtpepper schreef:Ben ik de enige die hier naar uit kijkt? Smile

Heb de 11 gekocht,maar die ligt al deftig onder het stof (bij wijze van spreken)
Geprobeerd en niet mijn ding.

Zo zie je maar dat elk zijn genre heeft Smile
avatar
dimply
rookie
rookie

Aantal berichten : 134
Registratiedatum : 26-05-11
Leeftijd : 51
Woonplaats : Oostende

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: EA FIFA 12

Bericht  domigees op vr aug 19, 2011 3:31 am

[quote="Sgtpepper"]Ben ik de enige die hier naar uit kijkt? Smile[/quot]

xD

_________________

avatar
domigees
amateur
amateur

Aantal berichten : 295
Registratiedatum : 19-05-11
Leeftijd : 26
Woonplaats : Herzele

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: EA FIFA 12

Bericht  Miiichaelll op vr aug 19, 2011 4:05 am

Kga em kope ze..
FIFA 11 op PC was ronduit schandalig!!

fifa 12 console

_________________
"This is my rifle. There are many like it but this one is mine.." - Full Metal Jacket
avatar
Miiichaelll
rookie
rookie

Aantal berichten : 117
Registratiedatum : 19-05-11
Leeftijd : 29

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: EA FIFA 12

Bericht  Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum